BSMM @ PUNCAK

Just another WordPress.com weblog

PERKHEMAHAN DI TAMAN RIMBA KOMANWEL

Pada 2 sehingga 4 April  2010, bertempat di Taman Rimba Komanwel,Rawang,Selangor Darul Ehsan, seramai 99 orang peserta telah mengikuti modul kokurikulum anjuran Persatuan Bulan Sabit Merah UiTM Puncak Alam dan Puncak Perdana iaitu program perkhemahan bantuan operasi menyelamat.

Seramai tiga orang pegawai pengiring yang menyertai perkhemahan ini iaitu Cik Noraidah bt Mokhtar selaku Pegawai Kokurikulum,Puan Norhafizatul Akma Shohor selaku penasihat program dan Puan Nor Azilah selaku jurulatih.Para peserta bertolak ke tempat perkhemahan pada pukul 4.05 dengan menaiki dua buah bas. Bas yang ketiga bertolak pada pukul lima petang. Antara aktiviti yang telah dijalankan adalah seperti FAO,Jungle Trekking,Masakan Bencana,Malam kebudayaan dan juga Latihan Dalam Kumpulan(LDK).

Semua Ahli jawatankuasa perkhemahan terlibat dalam segala aktiviti kecuali Jawatankuasa Makanan kerana perlu menyediakan makanan untuk peserta. Program ini turut dibantu oleh tiga orang sukarelawan BPC iaitu Mohd Shahidie, Mohd Hisham dan Mohd Helmi. . Para peserta dikehendaki mengaplikasikan segala ilmu yang diajar pada waktu pagi oleh sukarelawan dan mengaplikasikan ilmu di dalam program FAO yang mana melibatkan enam situasi seperti terbakar, kejutan elektrik, kemalangan jalan raya, kecederaan sukan, lemas dan mengangkat mangsa(Lifting). Program ini amat sesuai dan merupakan silibus dalam BPC.

Advertisements

2 responses to “PERKHEMAHAN DI TAMAN RIMBA KOMANWEL

  1. muhammad syafiq bin jamaludin. August 1, 2010 at 5:08 am

    waa…best.. best, len kali kalu ada peluang, nk jouin gak..huhu

  2. bsmmpuncak August 1, 2010 at 6:04 am

    boleh2. lg ramai yg join lg baguih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: